You are currently viewing Călătorește în siguranță: detaliul care îți poate salva viața
Așa arată aplicația, odată instalată pe telefon

În contextul situației triste de pe teritoriul Israelului și a stării de război, făcând revista presei, am aflat despre un serviciu care ni s-a părut foarte interesant. Deși există cel puțin din anul 2016, abia acum a ajuns la noi și, cum e posibil să nu fim singurii rămași pe dinafară, am zis că prinde bine să afle cât mai mulți oameni.

În cadrul aplicației poți verifica la orice țară care sunt condițiile de călătorie și dacă există restricții

Sub denumirea „Un SMS îţi poate salva viaţa”, campania aparține Ministerului Afacerilor Externe și este gândită pentru românii care călătoresc dincolo de graniță, aceștia fiind alertaţi cu privire la riscurile din jurul lor.

Călătorește în siguranță – disponibil pentru Android și iOS

Dacă, spre exemplu, ajungi într-un stat cu potențial de risc, primești un SMS cu coordonatele -telefon și mail- prin care poți contacta Ambasada României de pe acel teritoriu. Totul se realizează printr-o aplicație mobilă, numită „Călătoreşte în siguranţă” – o găsești aici pentru Android și aici pentru iOS (Apple).

Odată instalată aplicația -neapărat să-i oferi permisiunea notificărilor-, primești informații, în timp real, despre eventuale riscuri din zona în care te afli, având totodată acces la sfaturi în caz de dificultate. În completarea inițiativei „Călătorește în siguranță” este și un call-center, care are program non-stop și unde poți suna, în caz de nevoie – statisticile indică mii de apeluri telefonice, în fiecare zi.

E important să confirmi permisiunile aplicației pentru a-ți trimite notificări și SMS-uri


Nouă ni s-a părut greoaie aplicația, credem că e loc de mai bine și poate deveni mai user friendly, dar inițiativa am găsit-o foarte inspirată. Partea bună este că, odată instalată, poate fi folosită și offline, în cazul în care nu ai acces la Internet, iar pentru țările cu grad de risc ridicat, primești SMS cu notificări care se pot dovedi a fi vitale.

Făcând research despre această campanie, uimiți fiind că am aflat abia acum despre ea, ne-am remintit de două rubrici care se pot dovedi a fi foarte importante, atunci călătorești și pe care le găsești pe site-ul MAE: sfaturi generale de călătorie, precum și informații personalizate, în funcție de țara în care urmează să ajungi.

Tu ce sfaturi de călătorie ai descoperit și ți se par bine de știut de către oricine?

Lasă un răspuns