You are currently viewing Descoperă Cascada Scorușu, cea mai înaltă din România

Undeva prin localitatea Malaia, din județul Vâlcea, așteaptă să fie descoperită Cascada Scorușu. Cei care vor să „o cucerească” trebuie să știe că e un drum de aproximativ o oră și că e importantă încălțămintea stabilă și adecvată unei drumeții și ajută un echipament lejer, căci majoritatea plimbării se face peste pârâiașe, pietre instabile pe alocuri, podulețe înguste și cărări pe alocuri abrupte.

Să zicem că am învățat asta din proprie experiență, căci partea feminină din Ghindele on Tour a cugetat că nu e nevoie să-și ia ținuta lejeră din bagaj și că e OK una de o plimbare prin parc, ceea ce a însemnat că, la întoarcere, au fost vitale încurajările din partea coechipierului, dar și a altor oameni cumsecade de pe traseu, care au făcut diferența între a termina traseul și a pica de-a curmezișul. 🙂 Mulțumiri și aici domnului și soției lui, care au avut răbdare și au luat cu binișorul o persoană care în ruptul capului nu voia să facă un pas într-o zonă alunecoasă spre o miiiică prăpastie. Însă, dincolo de această scăpare logistică, traseul este unul mi-nu-nat. 

Cui recomandăm Cascada Scorușu

Dincolo de glumă, într-un context normal, senin și fără nori (noi am prins o ploaie zdravănă și determinată), traseul este o plimbare plăcută și, de-a lungul lui, am văzut oameni de toate vârstele făcându-l și, trebuie să admitem, nu neapărat mai bine echipați decât noi. Disclaimer: componenta masculină era pregătită, dar întregul nu neapărat. 😀 Deci se poate! Și intuim că și copiii s-ar putea bucura de mica aventură spre Cascada Scorușu care, prin ochii lor, s-ar putea să fie una mare și de neuitat. Căci este cea mai înaltă din România, grație celor 101,5 metri pe care îi măsoară și reprezintă, de fapt, două cascade, despărțite de un canion.

Lucruri interesante despre Cascasa Scorușu povestesc cei de la doihoinari.ro, pe care nu îi cunoaștem, dar au scris frumos și cu acuratețe despre loc, așadar le predăm ștafeta, recunoscându-le titlul de drepturi de autor pentru câteva informații utile. 🙂

 

Acest articol are 2 comentarii

    1. Ghindele

      Și noi pentru inspirație! 🙂

Lasă un răspuns