You are currently viewing Cât costă să vizitezi Coasta Amalfitană? Calcule pentru 10 zile
Photo by Sebastian Leonhardt on Unsplash

Coasta Amalfitană are renumele că ar fi o destinație scumpă. Cât e de adevărat? Sigur, depinde de stilul fiecăruia – poți călători low-budget sau echilibrat sau fără să-ți bați capul legat de socoteli, după posibilități. Totuși, ne-am gândit să punem cap la cap cheltuielile, sperând să-ți venim în ajutor. 🙂

Costuri Amalfi – la cât ajunge transport cu avionul

Din research-ul făcut de Andrei, în pregătirea vacanței, cei mai mulți dintre oameni par să prefere varianta de zbor la Napoli, de acolo urmând să ia fie o mașină închiriată, fie trenul către coastă. Inițial, așa plănuisem și noi. Într-o seară, cercetasem costurile pentru două bilete, doar că eram în întârziere -urmau să vină niște prieteni la noi, să cinăm împreună-. Când am intrat din nou pe site, vreo cinci-șase ore mai târziu, costul celor două tichete „explodase” și transportul pentru două pentru două persoane, cu bagaj de mână de 10 kilograme și încă o geantă sau un rucsac pentru ruta București-Napoli duceau la 540€. Andrei a venit cu ideea să vadă ce alternative existe și așa am ajuns la București-Roma, unde același pachet ne-a costat 280€ pentru amândoi, ambele versiuni fiind de la Wizz Air. Și, cum închirierea unei mașini oricum era parte din plan, practic doar am schimbat locul de preluare din Napoli, în Roma. Așadar, transportul cu avionul pentru două persoane l-am prins la 280€.

Photo by Edgar Chaparro on Unsplash

Costuri Amalfi – la cât te duce mașină închiriată pentru turul coastei

Photo by Márcio Pêgo on Unsplash

În principiu, ai de ales între mașină închiriată, scuter, autobuze sau taxi. Distanțele sunt considerabile, așa că taxiul nu ni se pare o variantă. Diana abia știe să-și țină echilibrul pe o bicicletă, așa că a picat și posibilitatea scuterului. Dat fiind că despre transportul cu autobuzul am citit lucruri descurajante (aglomerație, întârzieri, constrângere de orar și lipsă de predictibilitate), mașina închiriată a fost varianta câștigătoare pentru noi.

Închirierea unei mașini -nouă ne-a revenit un Fiat Panda- pentru 10 zile a costat 400€, cărora li s-au mai adăugat puțin peste 300€ pentru combustibil și costurile parcărilor de pe coastă. Pe lângă suma aceasta, a mai fost nevoie de o taxă de 400€, de achitat obligatoriu de pe un card de credit pe numele persoanei care conduce mașina, bani care se returnează în câteva zile în cazul în care nu sunt probleme, după predarea mașinii înapoi.

În ceea ce privește parcările, „bătălia” se dă pe locurile publice de parcare, unde prețul pe oră variază între 2 și 8€, în funcție de orășel, cu mențiunea că în Sorrento am găsit o variantă minunată de parcare pentru toată ziua (având acolo punctul de plecare pentru mai multe excursii), iar în Napoli am preferat o soluție mai safe și am ales parcarea hotelului Marriott, în cele din urmă costul încadrându-se până în 30€ pentru șapte-10 ore.

Așadar, transportul cu mașina pe insulă ajunge la 700€, cărora adaugi 400€ garanție – despre care povesteam că îi recuperezi, două săptămâni mai târziu, dacă mașina nu e avariată.

Photo by Chris Weiher on Unsplash

Costuri Amalfi – ce presupune o cazare

Grație skill-urilor inegalabile ale lui Andrei, cazarea noastră s-a dovedit a fi una dintre cele mai frumoase în care am fost, până acum. Cu un view ademenitor, condiții extraordinare și o gazdă pe care nu mai contenim să o lăudăm (Viviana!), șederea noastră pentru cele nouă nopți a fost de 110€ pe noapte pentru două persoane, la care s-a adăugat o taxă de 3,5€ de persoană, în primele șapte zile. Așadar, cazarea a dus la 1.039€ pentru cele 10 zile, taxa fiind inclusă.

Costuri Amalfi – de cât e nevoie pentru toate mesele

Photo by Viktor Ritsvall on Unsplash

Un mic dejun variază între 8€ și 20€ de persoană, raportat la cele 10 zile ale noastre, înseamnă între 160€ și 400€ pentru două persoane. Pentru prânz și cină, o masă pentru două persoane e în intervalul 60-100€, așadar între 1.200€ și 2.000€, dacă se servesc ambele mese la restaurant. Considerând că mai e nevoie de unele cumpărături pentru cazare – în cazul nostru erau cam 15€ pe zi pentru amândoi -, se adaugă 150€. Per total, mâncarea pentru două persoane, raportat la cele 10 zile, variază între 1.500€ și 2.500€.

Costuri Amalfi – ce taxe au cele mai populare excursii din zonă

Photo by Tom Podmore on Unsplash

Dacă ajungi în zonă, s-ar putea să te tenteze și excursiile. Pentru două persoane în Capri, costul excursiei (mai exact, al transportului până acolo) este de aproximativ 150€, în vreme ce pentru turul coastei Amalfitane pe apă ajunge la 110€, iar vaporul până pe insula Ischia atinge aproximativ 110€. Una peste alta, pentru cele trei excursii, costul transportului pentru două persoane totalizează 370€.

Cu siguranță se poate cheltui mult mai mult, în funcție de stilul fiecăruia sau se poate călători low-budget. După părerea noastră, costurile pentru o vacanță echilibrată de două persoane pe Coasta Amalfitană pentru 10 zile se situează între 4.200€ și 5.200€, cu reamintirea faptului că, două săptămâni mai târziu după ce predai mașina închiriată, sperând că e intactă, scazi din această sumă garanția aceea de 400€. Pe lângă acest total din simularea noastră, adaugi eventualele obiective turistice și suvenirurile pe care poate ți le dorești. Dincolo de calculele financiare, însă, ocazia de a descoperi Sorrento, Positano, Praiano, Ravello, Amalfi, Salerno și, de ce nu?, Napoli și Pompei este de neprețuit! Iar Coasta Amalfitană rămâne una dintre cele mai superbe, frumoase și de vis tărâmuri pe care am pășit.

Lasă un răspuns