You are currently viewing Elegantul și boemul Amalfi: mâncare, desert și bijuterii de vis
Photo by Tom Podmore on Unsplash

Amalfi, cel și care dă numele coastei, ți se arată în fața ochilor drept un orășel mic, cochet, frumos și elegant. Are două contraste: dimineața și seara, după orele 17-18, îți arată varianta lui liniștită. În răstimp, e gălăgios și înțesat cu oameni dornici și avizi să-l cunoască, fiind organizate excursii de o zi cu voporașul.

Mulțumită faptului că noi am ales varianta de transport cu mașină închiriată, am avut ocazia să-l surprindem în mai multe momente ale zilei și în mai multe situații, așa că ne-am bucurat și de Amalfi cel tihnit, și de Amalfi cel zgomotos. În ceea ce privește parcarea, noi am găsit varianta din port, unde ora costa 8 euro și a fost perfect cât să zăbovim câteva ore în cele câteva dăți, în care l-am vizitat.

Unde să mănânci bine și gustos în Amalfi

Cu siguranță există multe locuri speciale aici, noi am avut ocazia să testăm Taverna del Duca, unde ne-am bucurat cde o porție de carbonara ADEVĂRATE și niște paste tradiționale cu creveți și alte miununi de mare. Restaurantul este chiar în centrul lui Amalfi și are atât mese în dreptul străduței străbătute asiduu de vizitatori, cât și mai în interior, dacă preferi ceva mai discret. Atât serviciile, cât și mâncarea au fost impecabile – cât despre prosecco, ce să mai spunem?, totul perfect!, iar nota a fost undeva în jur de 70 de euro.

Tot în Amalfi, la Risto Bar Dolcevita am băut una dintre cele mai OK cafele de pe coastă – nu de specialitate, dar foarte aproape de gustul autentic, iar tipele de aici aveau un vibe foarte mișto – deși „în priză mereu”, s-au arătat zâmbitoare și gata să însenineze ziua cui le trece pragul.

Nino and Friends, Raiul dulciurilor din Amalfi

Tot în Amalfi am descoperit magazinul Nino and Friends, unde e un zumzet permanent, iar oamenii locului fac degustări mereu cu produsele lor – absolut divine! N-am plecat fără să luăm la pachet cei mai buni biscuiți cu cremă de fistic din lumea asta și două cutii de bomboane – 36 de euro bine investiți! Pentru iubitorii de dulciuri, ar fi mare păcat să nu îl viziteze.

Catedrala din Amalfi, construită în 1.000 de ani

În materie de obiective turistice, poți vizita Catedrala din Amalfi – 1.000 de ani, atât a durat construirea ei, având influențe din zona romanică, barocă, rococo, neoclasică, bizantină și maură, fiind situată la un capăt de lume, pe aproape și de munte, și de apă. Catedrala Amalfi te va surprinde și cu o grădină interioară, unde vei simți imediat stilul oriental, prețul pentru un bilet fiind de patru euro.

Cameele, vedetele bijuteriilor de pe Coasta Amalfitană

Întocmai cum dictează tradiția, mâinile Dianei „s-au lipit” și în vacanța aceasta de o bijuterie, deloc întâmplător una la care jinduia de îndelungă vreme. O camee sculptată în coral și montată în aur, de lângă care pur și simplu nu mai voia să plece. Testul Diana (respectiv a reuși, totuși, să se îndepărteze și a cugeta măcar o zi dacă chiar i-ar face viața mai frumoasă) a arătat că, într-adevăr, nu se mai putea trăi fără această camee „cameleon”, care poate deveni și broșă și e mereu pregătită să fie cel mai frumos și elegant medalion. Pentru cine iubește bijuteriile, s-ar putea să-i facă plăcere să treacă pragul magazinului il Ninfeo – Amalfi Ceramic and Art, unde doar o parte e dedicată podoabelor, iar o mare alta diverselor lucruri cu specific italian de vacanță.

Boem, elegant și zumzăitor, Amalfi s-a dovedit a fi o gazdă perfectă pentru o plimbare autentică în stil italian, o masă cu mâncare excelentă și, dacă poți să îi dedici măcar câteva ore, merită din plin timpul tău.

Lasă un răspuns