You are currently viewing Grădina Botanică, „portalul” spre Italia. Plimbări, povești și locul ideal de picnic

Revederea Grădinii Botanice, la mai bine de opt ani, de la ultima vizită, a fost una grozavă. E drept, s-a petrecut chiar după perioada Stării de Urgență, răstimp în care acumulasem mult dor de ducă și energie în picioare, fiind dispuși să mergem realmente oriunde. 🙂 Însă ce am descoperit, odată intrați pe poarta ei, ne-a impresionat plăcut.

Înapoi în timp, ceea ce știm, astăzi, drept Grădina Botanică își are începuturile, încă din anul 1884. Are peste 17 hectare și găzduiește peste 17.000 de specii de plante. Dar, de departe cel mai interesant, este modul în care îți amintește de parcurile frumos dichisite din Italia.

Cât costă intrarea la Grădina Botanică

Prețul unui bilet pentru adulți costă 10 lei și, din punctul nostru de vedere, își face toți banii. În schimb, „primești” de la una până la trei ore, în care poți lua la pas grădinile, te poți tolăni pe iarbă și poți privi cerul. De altfel, am plecat cu gândul că o viață bună și liniștită prevede un picnic măcar o dată pe lună, într-un asemenea peisaj. 🙂 We’ll do!

Chiar spre finalul vizitei, am remarcat și un locșor ascuns, unde se găseau suveniruri. Acolo am găsit, printre alte lucruri interesante și tematice, semne de carte reprezentând diverse specii de flori și am ales câteva, neratând lavanda și liliacul și gândind că, iată, se fac mici pași și creativi către dezvoltarea locului.

Cui recomandăm o vizită la Grădina Botanică

Practic, oricui. Cât am stat întinși pe iarbă, undeva de la o oră până la două, nu mai știm, căci am avut senzația că s-a oprit timpul în loc :), am observat multe familii cu copii mici, veniți acolo să se bucure de libertatea spațiului verde și de priveliște. Fiind o întindere foarte mare, chiar și în zile sau perioade mai aglomerate, sunt șanse mari să fie totuși aerisit și să existe distanța față de ceilalți, atât pentru respectarea celor doi metri, necesari în context de pandemie, cât și acelora care țin la spațiul personal. Guilty as charged! 🙂

Lasă un răspuns