You are currently viewing Nido Kitchen&Wine, o experiență de 5 stele cu fine dining relaxant
© ghindeleontour.ro
© Google Maps

Aveam în minte, de ceva vreme, să mergem la Nido Kitchen&Wine și putem spune că a meritat așteptarea din plin. L-am descoperit într-o sâmbătă seară, când am avut noroc să prindem o masă, deși „ne-am trezit” abia cu câteva ore înainte să facem rezervare.

Ajunși la fața locului, am interacționat, rând pe rând, cu mare parte din echipa restaurantului – niște oameni spontani și autentici, care au știut să fie prezenți, dar fără a fi intruzivi – e și asta o artă, truth to be told. 🙂

© ghindeleontour.ro

Restaurantul este localizat înspre străzile cu nume de capitale, la câteva minute, cam 10, de mers pe jos de Piața Victoriei. Locul este semnalizat foarte discret – ai putea trece cu ușurință pe lângă el și, totuși, nu credem să am schimba asta, face parte din aerul său subtil.

De la rezervare, până la preluare, interacționări spontane cu oameni gata să ajute și sfătuiască, ambient, mâncare, selecție de vinuri și desert, totul a fost exemplar.

Bucătăria se recomandă a fi un mix între stilul european, american și cel românesc, având disponibil pe site-ul restaurantului atât meniul pentru mâncare, cât și opțiunile pentru băuturi, fiind disponibilă o selecție largă de vinuri – doar că la fața locului poate diferi, spre exemplu ce am ales noi să bem, după o discuție cu unul dintre domnii responsabili de masa noastră, nu pare să se regăsească în varianta online.

Lista de aperitive arăta prea bine să nu încercăm ceva și am mers pe tartar de vită cu cartofi prăjiți de casă și salată mix (75 de lei), care au fost sen-za-țio-na-le. Apoi, Diana a avut poftă de tagliatelle cu vită și trufe (75 de lei) , iar Andrei a ales cotlet de vițel cu os și cartofi confiați (140 de lei), amândouă fiind o „explozie” de gusturi. Pentru că totul a fost așa de bun, deși nu prea mai aveam loc, dar parcă ne-ar fi părut rău să ratăm, am încercat și un desert, pe care l-am share-uit: millefeuille Nido cu fistic (42 de lei) – probabil cel mai bun dulce, mâncat în ultimele luni!

Cina ne-am întregit-o cu o sticlă de Crâmpoșie Selecționată de la Prince Stirbey (144 de lei și nu percep taxă de dop), despre care am aflat că e și preferatul turiștilor ce trec pragul restaurantului și care a fost de nota 10, clar va intra și în „rezerva” de acasă. Întreaga seară, adică aproximativ două ore și jumătate mai mult decât plăcute, a dus la 514 lei – prețurile ni s-au părut corecte pentru ce experiență oferă restaurantul (aici fiind incluse taxa de couvert/coperto, de 9 lei per persoană și două sticle mari de apă plată).

© ghindeleontour.ro

De data aceasta, nu am surprins în poze decât ceea ce a ținut de mâncare – pentru că ne-am sincronizat cu o masă de grup la care erau și persoane publice, ni s-a părut elegant și civilizat să le respectăm intimitatea și să nu luăm instantanee și cu vibe-ul locului, așa că, până data viitoare când vom ajunge, am integrat câteva poze de pe pagina de Facebook a restaurantului.

Cu toate că recomandăm, în general, rezervarea în prealabil la orice restaurant, de data aceasta punctăm cu atât mai mult că ar fi inspirată, dat fiind că numărul de mese este unul restrâns, așa cum se întâmplă în bistro-urile mai cochete. Noi am făcut rezervarea telefonic (+40374004488), însă este disponibilă opțiunea de book a table și pe site.

Așadar, după experiența de sâmbătă seară, am spune despre Nido Kitchen&Wine că e un loc discret, elegant și cochet, până la cele mai mici detalii: ni se pare exemplul perfect că omul face locul și cu siguranță vor mai urma alte cine sau prânzuri aici.

Lasă un răspuns