You are currently viewing Ravello, locul de suflet de pe coastă: Villa Maria, de neratat
© ghindeleontour.ro

Când am conturat în minte planul pentru Coasta Amalfitană, Ravello făcea parte din itinerariu, însă îl trecusem mai mult ca o întregire a listei. Descoperirea lui avea să ne arate, însă, cât de mult îl vitregisem și ce splendoare ascunde.

Situat în provicinia Salerno, din regiunea Campania, Ravello găzduiește puțin peste 2.500 de oameni, care își duc traiul aici, iar „tihna” e cuvântul de la ordinea zilei, în ciuda faptului că nu puțini sunt aceia care aleg să-l viziteze.

Aveam să aflăm, așadar, că îl creditasem mult prea puțin, față decât merita: Ravello și-a câștigat repede locul bine-meritat în sufletul nostru, fiind un orășel absolut minunat.
Îți recomandăm să îi dedici cel puțin jumătate de zi, dacă vrei să dai o șansă și restaurantului, pe care o să îl descoperi pe parcursul articolului și care a intrat repede în topul nostru preferat de dincolo de graniță.

Villa Rufolo, grădini și peisaje care îți taie răsuflarea

Unul dintre locurile unde credem că merită să zăbovești este Villa Rufolo, ridicată în secolul XIII pentru dinastia cu același nume. Vorbim despre un conac foarte faimos în Ravello, date fiind grădinile sale superbe și create în stilul unei cascade, încă de la jumătatea anilor 1800. Din loc în loc, sunt diverse puncte din care poți admira panorama asupra împrejurimilor. Un bilet la Villa Rufolo este opt euro și, dacă ți-ai putea aloca o oră să te bucuri de peisaje, ar fi minunat.

Villa Cimbrone și celebra Terazzo dell’Infinito

Villa Cimbrone este cealaltă recomandare a noastră, dar pe picior de egalitate – cu toate că ea plusează cu o mini-terasă așezată într-un punct strategic, de unde vezi cum relieful parcă „se varsă” sub ochii tăi. Cimbrone datează din secolul XI și este un mix de stiluri arhitecturale. În prezent, locul este deținut de familia Vuilleumier, care a transformat clădirea într-un hotel de lux. Prețurile pentru o cazare în Villa Cimbrone pornesc de la 400 de euro în extrasezon și ajung la 1.800 de euro pentru o noapte, iar varianta mai economică este să o vizitezi ca un oaspete de scurtă durată, un bilet fiind 10 euro. Aici o să găsești și un loc splendid pentru admirat întreaga zonă și, de altfel, foarte instagramabil: Terazzo dell’Infinito.

© ghindeleontour.ro

Îți recomandăm să-ți acorzi, similar, o oră pentru a lua la pas grădinile și a te bucura, mai apoi, de o băutură tihnită la terasa cu view impresionant. Aici am savurat câte un milkshake absolut delicios (19 euro amândouă) și, chiar dacă servirea a lăsat de dorit, gustul a fost delicios, iar peisajele ne-au bucurat, fără doar și poate, privirea.

Restaurantul Villa Maria, cinci stele din cinci

Pentru că nu am avut idee, la început, cât frumos ar putea fi Ravello, ne-am dat seama că cele câteva ore pe care i le-am dedicat, inițial, nu îi fac cinste suficient și am revenit. La prima vizită, am trecut pe lângă un restaurant foarte îmbietor, Villa Maria, așa încât ne-am zis că nu există un mod mai bun să încheiem ultima zi din vacanța noastră pe Coasta Amalfitană, decât cu o cină aici. Ne-am făcut rezervare, ne-am prezentat dichisiți (locul te obligă cumva, dar să arătăm bine e o „obligație” care ne place foarte mult) și Villa Maria ne-a răsplătit cu o experiență foarte mișto. Înainte de toate, toți oamenii cu care am interacționat din echipa restaurantului au fost absolut ireproșabili și era efectiv o plăcere să îi observăm.

Mâncarea a fost cumva simplă și foarte bună, în același timp, iar peisajul, ei bine, peisajul!, a dus la un moment prelungit, în care ne-am gândit cât de norocoși suntem să fim acolo. Cât despre prețuri, în niciun caz nu au fost atât de mari, precum ne așteptam, când am văzut prima dată locul. Cina noastră, care a însemnat câte un fel principal și câte un pahar de vin, a costat 90 de euro și, sincer, ar fi meritat și mai mult. Dacă vrei să mergi, îți recomandăm să faci rezervare și, poate, să vezi dacă e disponibilă o masă la marginea terasei, chiar în dreptul panoramei – noi, ca de obicei, am avut noroc și ne-au ascultat rugămintea de a primi una dintre cele mai bune mese pentru admirarea view-ului.

© ghindeleontour.ro

Ne-a plăcut Ravello atât de mult, încât tot „măsurăm” cu mintea cum am putea face să mai dăm o fugă acolo, pe viitorul apropiat.

Pentru noi, rămâne fără doar și poate o nestemată a Coastei Amalfitane și credem sincer că merită din plin cel puțin jumătate de zi, deși noi i-am acorda chiar câteva zile. Atenție, însă, că sunt toate șansele să te îndrăgostești iremediabil de el! 💟

Lasă un răspuns