You are currently viewing Salerno, combinația dintre estival și urban (și cel mai bun desert!)

Salerno a fost ultimul nostru oraș parcurs din șirul de pe Coasta Amalfitană. Adevărul e că eram deja destul de obosiți, când am ajuns la el și, după ce descoperi frumuseți precum Ravello, parcă e și greu să te mai impresioneze ceva. Dar Salerno are un farmec aparte: întrucâtva, e destul de apropiat de ce știm noi în București, însă plusează cu un aer de vacanță. Deși noi l-am cunoscut într-un context foarte agitat, în care oamenii aveau nervii întinși la maximum și claxoanele se auzeau fără întrerupere pe bulevarduri, sistemul semafoarelor fiind picat o bună bucată de vreme, odată ce am ieșit din zonele aglomerate, am intrat pe străduțele înguste și autentice și timpul a curs altfel.

Osteria dei Sapori, cel mai cochet loc pentru o cină în Salerno

Aici am descoperit Osteria dei Sapori, cel mai cochet loc pentru cină (deși simplu și, pe alocuri rudimentar în interior): mesele de afară sunt răsfirate într-un gang, iar atmosfera e una foarte plăcută. Am fost întâmpinați de o doamnă, care ne-a prezentat detaliat ce specialități de pește aveau în ziua respectivă și ne-a plăcut așa de mult cât suflet punea în ce făcea, încât am bifat totul: aperitiv, fel principal, desert. De altfel, cel din urmă a fost unul dintre cele mai bune mâncate vreodată, ricotta e pere scomposta (iar Diana e mega fan deserturi, pe care le încearcă mereu peste tot 🤤), iar pentru întreaga cină am lăsat 62 de euro, cu tot cu tips.

Salerno, sub torțe și fumigene

După cină, am luat orașul la pas și ne-am bucurat să nimerim în mijlocul unui eveniment dedicat clubului Salernitana, iar atmosfera, de altfel familiară 🙂, am gustat-o din plin.

© ghindeleontour.ro

E incredibil ce emoție poate să stârnească fotbalul și, totodată, e drept, am fost puțin geloși pe implicarea celor din oraș în festivitatea dedicată echipei. Nu ne-am putut abține să ne gândim, prin comparație, cum ar fi la noi și să ne dăm seama că are să treacă îndelungă vreme, până să existe șansa să ne apropiem din nou. 🫠

Ca să tragem linie, Salerno ne-a răsplătit cu o seară foarte plăcută: o plimbare urbană, o cină minunată și o sesiune de emoții autentice, dat fiind că mereu ne mișcă pasiunea pentru un club de fotbal și ce dar are „sportul rege” să unească oamenii și să trezească în ei pasiuni care să le definească viața și să le fie în suflet până în ultima clipă.

Lasă un răspuns