You are currently viewing Sorrento, locul care te pregătește pentru experiența amalfitană

Sorrento, cel mai apropiat oraș de cazarea noastră, de-a lungul experienței de pe Coasta de Amalfi, s-a dovedit a fi un punct de trecere zilnic. Vorbim despre un loc pitoresc, animat și care te îmbie cu liniște și cu agitație totodată, având o serie de restaurante și bistrouri cărora merită să le treci pragul.

În primul rând, aproape în fiecare zi am făcut o vizită la Carrefour-ul din Sorrento, de unde am luat o mulțime de produse tradiționale și unde și fructele, și legumele aveau un gust foarte bun, întocmai ca-n piață, pentru micul-dejun, dat fiind că la cazare am avut o terasă superbă, unde ne-am început fiecare dimineață și parcă ar fi fost păcat să nu profităm de ea la maximum. Aici, în magazinul cu pricina, recomandăm atenție pe deoparte la prețuri, unde am reperat diferențe între cele de la raft și cele de la casa de marcat, dar și la produse, dat fiind faptul că ni s-a întâmplat la categoria cosmetice să găsim lucruri deja deschise, fără a fi testere și, din păcate, să descoperim abia la cazare. Dincolo de asta, s-a dovedit a fi cea mai bună variantă de aprovizionare pentru noi, iar cei care lucrau aici erau drăguți și orientați către oameni.

Unde să mănânci bun și frumos în Sorrento

În materie de mic-dejun, recomandarea fermă este Radical Sorrento, un loc care reinterpretează ideea de prima masă a zilei și o transpune în diverse variante de mâncare foarte arătoase și pe măsură de gustoase, cu prețuri între 8€ și 20€. Aici ne-am bucurat de singura cafea aproape de ce ne place acasă, din zona specialty coffee, un flat white fiind la 3-4€. Oamenii au fost prietenoși, gata să ne sfătuiască ce să alegem și foarte prompți, așa încât Radical Sorrento și-a câștigat locul pe lista noastre de sugestii.

Refood, o experiență simplă și totodată elegantă

În ceea ce privește prânzul, recomandăm din inimă Refood – a fost locul unde am savurat, de altfel, prima noastră masă în vacanța de pe Coasta Amalfitană și s-a dovedit a fi o experiență minunată. Am avut parte de un domn foarte profesionist, care ne-a ajutat ce să alegem în funcție de preferințele noastre – noi am mers pe lasagna în stil napoletan (10€, Diana) și caracatiță la grătar (17€, Andrei), ambele fiind oh-là-là! La desert, domnul responsabil de masa noastră ne-a meșterit un platou (8€) cu trei specialități ale zonei: prăjitura cu lămâie, rum baba (o chestie mică, foarte însiropată cu lichior și decorată cu frișcă) și un cannoli reinterpretat. De altfel, Refood are meniul disponibil și online, așa încât poți verifica înainte ce ți-ar plăcea.

Trattoria dei Mori: spre fine dining, dar cu prețuri pe măsură

Numai bun pentru o cină elegantă s-a dovedit a fi Trattoria dei Mori, un loc descoperit de Andrei, unde am mâncat cel mai aproape de categoria fine dining. Am început cu un aperitiv de prosciutto cu pepene și mozzarella di bufala, absolut savuros!, apoi am continuat cu ton medium-raw (Andrei), care a fost O MINUNE și paste cu ton (Diana), care au fost DELICIOASE. La un moment dat, descoperit că aici făcea parte din echipa de oameni responsabili de mese și o româncă, originară din Botoșani, cu care ne-a făcut plăcere să mai schimbăm câteva cuvinte și impresii despre împrejurimi. Nu ne-am refuzat nici desertul, bineînțeles, unde am ales un cheesecake cu ciocolată ABSOLUT DIVIN. Dintr-o confuzie, probabil, ne-am mai trezit cu un desert, tradițional, cu lămâie și limoncello și, deși nu era deloc pe gustul nostru alegerea și prețul lui era considerabil, din solidaritate cu a noastră conațională am ezitat să semnalăm situația, așa că, una peste alta, a fost cea mai pricy masă din întreaga vacanță – 100€.

Festivalul de pizza din Meta, o experiență autentică de-li-cioa-să

© ghindeleontour

Pizzeria Mazz&Panel am descoperit-o la festivalul de pizza din Meta, recomandat de Viviana, super gazda de la Villa Raf, cazarea noastră de pe Coasta Amalfitană, festival la care am regăsit preponderent localnici, așadar a fost o experiență foarte autentică. Principiul era acela de a achita un bilet din cele trei disponibile, fiecare costând 15€ și având inclus o băutură (Cola sau bere), o apă minerală, un desert tradițional din trei variante disponibile și câte o felie din mai multe tipuri de pizza, de la cele peste 20 de standuri reprezentate de diverse restaurante specializate pe pizza.

Pizzeria Mazz&Panel, de departe favorita noastră

Dat fiind faptul că avem gusturi destul de diferite, am avut fiecare alegerea lui de bilet, apoi am așteptat împreună la fiecare stand, în funcție de ce doream. Într-una din dăți, stând la rând ca Andrei să-și ridice felia de pizza specială (cu creveți!), fetele de la stand ne-au întins, zâmbind, două felii. Le-am spus că avem un singur bilet pentru pizza specială și ne au răspuns zâmbind că au văzut, dar că vor să ne bucurăm fiecare de câte o felie noastră, ceea ce ni s-a părut un gest foarte drăguț. Așa că, atunci când am zărit întâmplător pizzeria Mazz&Panel prin Sorrento, i-am rezervat repede-repejor și numaidecât o cină. În vizita ulterioară, am descoperit mai multe tipuri de pizza reinterpretate, la prețuri decente, iar oamenii au fost tare simpatici, așa că locul a intrat imediat pe lista de recomandări: aici, pizza este, pur și simplu, inedită și capătă un alt sens. Ne-a plăcut că au curajul să se joace cu ingredientele și nu se limitează deloc la variante clasice (și până și acelea într-un alt ton). Totodată, am remarcat că este un loc frecventat de localnici, ceea ce a făcut ca experiența să fie și mai autentică.

Și totuși…

© ghindeleontour

Un lucru mai puțin plăcut la festivalul de pizza a fost la a doua vizită. Pentru că a ținut trei zile și ne-a plăcut așa de mult prima, i-am mai dedicat o seară, însă am avut surpriza să descoperim „mișmașuri” nu tocmai elegante. 😵‍💫 Spre exemplu, biletul achiziționat includea, printre altele, un pahar de suc sau de bere la draught la 400ml, suficient cât să completeze degustarea de pizza. Doar că, în seara în care am revenit, am observat că s-au reorientat către pahare de 200ml, umplute și acelea la jumătate sau trei sferturi, fără să anunțe în prealabil sau să modifice prețul biletelor în minus – practic, o „combinație” jenantă, în privința căreia spiritul de justițiar al Dianei n-a avut astâmpăr, așa că după câteva schimburi de replici, au suplimentat cantitatea, însă practica nu a făcut deloc cinste organizatorilor și „a ciuntit” din vibe-ul evenimentului, inițial extraordinar de mișto.

Dincolo de capitolul de mâncare, Sorrento e un loc colorat, vibrant și un punct important de trecere spre coastă, zona fiind și foarte ofertantă în ceea ce privește cazările. Totodată, servește drept loc de plecare pentru diverse excursii cu barca, având și o parcare grozavă (n.r. mare lucru pentru coastă!) pentru cazul în care îl vizitezi cu mașina. Una peste alta, ai toate șansele să descoperi un orășel animat, care te pregătește întocmai pentru experiența amalfitană. 💞

Lasă un răspuns